27 جولای 2024
0
0

فرزند پروری

[vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”opacity-video-bg” css=”.vc_custom_1571779562740{margin-top: -60px !important;margin-bottom: 8vh !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column css=”.vc_custom_1499517305703{padding-top: 0px !important;}” el_class=”text-center”][woodmart_slider slider=”parenting”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1499600383384{margin-bottom: 8vh !important;}”][vc_column offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-8 vc_col-md-offset-2 vc_col-md-8 vc_col-sm-offset-0″ css=”.vc_custom_1499599304156{padding-top: 0px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1572527125888{margin-bottom: 20px !important;}” text_larger=”no”]

پدر و مادر شدن یکی از مهمترین نقشها و چالشهای هر انسانی می‌تواند باشد. این نقش از مرحله فیزیکی و طبیعی آن که ما انسانها با سایر حیوانات در آن مشترک هستیم آغاز می‌شود. در این مرحله که می‌توان آنرا پدر/مادر بودن بیولوژیک نامید، غریزه مهمترین عامل پیش برنده است و در مورد ما انسانها به تدریج دانش و آگاهی نیز به آن می‌پیوندد. اکثر حیوانات شیوه والد بودن را در ژنهای خود بطور کامل دارند و بر اساس آن فرزند خود را تا مدت مشخصی بزرگ کرده و پس از آن به حال خود رها میکنند تا او نیز بر اساس طبیعت و غریزه خود پیش رود.

در مورد ما انسانها موضوع متفاوت است. مقدار کمی از آنچه ما امروزه در نحوه پرورش و بزرگ کردن فرزندانمان انجام می‌دهیم ناشی از غریزه و مقدرات ژنتیکی است. بسیاری از ما بر اساس تجارب گذشتگان که به ما رسیده، برخی آداب و سنن و همچنین برخی آگاهی‌ها و دانش‌هایی که کسب نموده‌ایم اقدام به پرورش و تربیت کودکانمان می‌نماییم.

واقعیت آنست که بسیاری از این آموخته‌ها چندان کارآمد نیست و درستی آن با توجه به  شرایط و زمان‌های مختلف می‌تواند دچار تغییرات چشمگیری شود. بطور اجمالی می‌توان فضای حاکم بر روابط انسانی در دنیای امروز را بیشتر بر مبنای سیستم کنترل بیرونی و محرک – پاسخ دانست. بر این اساس در مورد فرزند پروری نیز معمولا روابط ما بر کنترل فرزندان جهت حرکت به سمت آنچه ما صلاح می‌دانیم می‌باشد و بر این اساس از انواع محرکهای تشویقی و تنبیهی بهره می‌بریم. واقعیت آنست که این سیستم تا زمان کودکی فرزندانمان کم و بیش جواب می‌دهد ولی هرچه فرزند ما به شخصیت مستقل خود بیشتر نزدیک می‌شود، در مقابل این کنترلگری ما که گاهی علنی و گاهی زیر پوستی است، قد علم می‌کند و از خود مقاومت نشان می‌دهد.

این موضوع معمولا در نوجوانی به فاصله هرچه بیشتر والدین و فرزندان و جدی‌تر شدن اختلافات آنها می‌انجامد که گاها مشکلات عدیده‌ای را برای هر دو طرف و خصوصا فرزندان ایجاد می‌کند. تئوری انتخاب و دکتر گلسر معتقد است راه حل این معضل و مشکل جدی بهبود روابط دو طرف و تغییر سیستم کنترل بیرونی به کنترل درونی و جایگزینی آن با تئوری انتخاب است.

در این خصوص و برای آشنایی بیشتر با این موضوعات مطالعه کتابهای زیر را توصیه میکنم:

  • تئوری انتخاب، درامدی بر روانشناسی امید نوشته دکتر گلسر و ترجمه استاد عزیزم جناب آقای دکتر صاحبی
  • تئوری انتخاب برای والدین و نوجوانان از همان نویسنده و مترجم ارجمند
  • تئوری انتخاب و مدیریت زندگی از همان نویسنده و مترجم

همچنین شما می‌توانید در کارگاه‌های فرزند پروری من که متناوبا برگزار می‌شود شرکت نمایید و در صورت نیاز جهت کوچینگ فرزندپروری بر اساس تئوری انتخاب با ما در تماس باشد. خوشحال می‌شویم در این مسیر زیبا و دشوار در کنار شما باشیم.

شماره تماس، ایمیل و آدرس ما در قسمت ارتباط با ما آمده است.

[/vc_column_text][woodmart_info_box style=”border” alignment=”right” woodmart_css_id=”5dc66b05b9f2d” title=”شرایط ویژه کوچینگ فرزند پروری
” woodmart_empty_space=”” svg_animation=”no” info_box_inline=”no”]در صورت انتخاب پکیج ۶ جلسه؛

• ۲۰٪ تخفیف ویژه هزینه جلسات
• ۵۰٪ تخفیف ثبت نام در یکی از کارگاههای آتی
• امکان ارتباط مجازی و پرسش و پاسخ در بین جلسات روتین کوچینگ(۱۵ دقیقه در بین هر دو جلسه)[/woodmart_info_box][vc_separator color=”custom” accent_color=”rgba(10,10,10,0.12)” css=”.vc_custom_1499600318751{margin-bottom: 30px !important;padding-top: 10px !important;}”][vc_row_inner content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1499600064550{padding-top: 0px !important;}”][vc_column_inner css=”.vc_custom_1499599961071{margin-bottom: 20px !important;padding-top: 0px !important;}”][social_buttons size=”small” align=”right” style=”bordered”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]